Hvordan holder du græsset grønt året rundt?

Græsset skal være smukt grønt året rundt. Et grønt græs giver ro i sindet i dit havedesign og er fantastisk til børn og kæledyr at lege på. Derudover giver det et stykke ren natur i din have. Du skal passe godt på en græsplæne. Dette er imidlertid meget mindre arbejde, end mange tror. Nedenfor kan du læse tips til, hvordan du bedst plejer dit græs i din have.

Græsrødder, grundlaget for din græs
Sunde græsrødder er de vigtigste. Følgende gælder for en græstørv: pas på rødderne under jorden, så du har mindre arbejde at lave over jorden. Der er ikke plads til ukrudt og mos i en velrodet græsplæne. Græsrødderne indtager dette sted. En velrodet græsplæne absorberer også mere plantemad, så græsplænen forbliver i god stand. Dette reducerer chancen for græsplæne, og dit græs ser grønnere ud.

Hvordan holder du en græsplæne i god stand?
Giv dit græs nok vand hele året
En grøn græsplæne har brug for pleje. En velrodet græsplæne giver også færre problemer under tørke. Men din græsplæne har brug for lejlighedsvis et brusebad, de er trods alt stadig græsplanter. En græstørv kan tage meget, men sørg for at have nok vand i ekstrem tørke. Vand derefter 2 eller 3 gange om ugen i stedet for lidt hver dag.

 

Gødning til græsset i din have
Som angivet skal du kalke en gang om året. Det gør du ved at sprede kalkpiller i november/december eller januar/februar. Dette forhindrer den naturlige forsuring og græsrødderne absorberer næringsstoffer bedre. Brug kalk med magnesium til dette. Fordelen ved ekstra magnesium er, at du hurtigere får en grøn græsplæne.

 

Planter har brug for mad ligesom mennesker. Det gælder også dine græsplanter. I marts eller april giver du den første gave ved hjælp af spredning af græsgødning. Hvis du vælger en økologisk mad, fungerer den i 3 måneder, og du kan give den anden gave omkring juni eller juli. Disse virker derefter igen i 3 måneder indtil efteråret.

 

Hvis du vil hjælpe din græsplæne godt igennem vinteren, kan du drysse 1 ekstra gang om efteråret med en speciel efterårsplænegødning. Denne indeholder ekstra kalium, hvilket gør græsplanterne mere modstandsdygtige over for vinteren. Du vil få glæde af dette i foråret. Dit græsbane bliver hurtigere grønt og mindre tilbøjeligt til problemer.

 

Slå græsset nok, men lad det også stå længe nok
Klip din græsplæne to gange om ugen med en god plæneklipper i en højde på 35 – 40 mm. Klip ikke for kort, så græsset forbliver smukt grønt og lukket. Slå om efteråret i en højde af 40 – 45 mm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I haven

Avnbøg

Avnbøg er en af ​​de mest almindeligt anvendte grønne hegn. Det er en ret hurtig avler, ikke for vanskelig at vedligeholde og holder bladene om vinteren. Hvis du vil oprette en god partition, der også giver en masse privatliv om vinteren, så er en bøghæk bestemt værd at overveje. Bøghækket (Fagus Sylvatica) er en hæk, […]

Read More
I haven I huset

Plantning på væggen med et levende maleri

Kan tilpasses til sæson eller lejlighed Der er noget utroligt spændende ved en levende væg. Fordi sige dig selv? Dine øjne er naturligt tiltrukket af det. Grønne planter er stablet oven på hinanden et sted, hvor du ikke forventer det. Du er måske stødt på en før: i en butik, en hip restaurant eller bare […]

Read More
I haven

Brug en vandskål til fugle som vandingssted

Tørre perioder gør det svært for små dyr, såsom fugle og insekter, at finde vand. For at give naturen en hånd, kan du placere en vandskål til fugle i din have. En vandskål lavet af cortenstål Mange typer vandskåle kan findes på internettet, såsom lavet af sten, metal, jern eller, som hos os, lavet af […]

Read More