Avnbøg

Avnbøg er en af ​​de mest almindeligt anvendte grønne hegn. Det er en ret hurtig avler, ikke for vanskelig at vedligeholde og holder bladene om vinteren. Hvis du vil oprette en god partition, der også giver en masse privatliv om vinteren, så er en bøghæk bestemt værd at overveje.

Bøghækket (Fagus Sylvatica) er en hæk, der holder bladene om vinteren. Bladene af bøghækket bliver brune om efteråret og dør af, men de forbliver på hæk hele vinteren. Så du har en tæt hæk gennem hele sæsonen, hvilket gavner privatlivets fred. Det er først om foråret, i april, at de døde blade falder af og giver plads til ny blomstring.

Det er af denne grund, at de fleste mennesker vælger en bøghæk som et grønt havehegn. Der er også en bøghæk med røde blade (Fagus Sylvatica Atropunicea). Dette er noget dyrere end den grønne bøghæk, men har ellers omtrent de samme egenskaber og et noget mere ‘luksuriøst’ udseende.

Bøghæk altid i blad

Vi kender alle bøg, et stort løvtræ, der mister sine blade. Men i en hæk opfører bøgen sig overraskende anderledes. Fordi grenene beskytter hinanden mod vind og kulde, falder bladene på en bøghæk ikke af. Kun i ekstremt vejr, såsom kraftig vind eller meget svær natfrost, kan bøghække miste deres blade, men selv da er der normalt nok tilbage til at have en dejlig tæt hæk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I haven

Hvordan holder du græsset grønt året rundt?

Græsset skal være smukt grønt året rundt. Et grønt græs giver ro i sindet i dit havedesign og er fantastisk til børn og kæledyr at lege på. Derudover giver det et stykke ren natur i din have. Du skal passe godt på en græsplæne. Dette er imidlertid meget mindre arbejde, end mange tror. Nedenfor kan […]

Read More
I haven I huset

Plantning på væggen med et levende maleri

Kan tilpasses til sæson eller lejlighed Der er noget utroligt spændende ved en levende væg. Fordi sige dig selv? Dine øjne er naturligt tiltrukket af det. Grønne planter er stablet oven på hinanden et sted, hvor du ikke forventer det. Du er måske stødt på en før: i en butik, en hip restaurant eller bare […]

Read More
I haven

Brug en vandskål til fugle som vandingssted

Tørre perioder gør det svært for små dyr, såsom fugle og insekter, at finde vand. For at give naturen en hånd, kan du placere en vandskål til fugle i din have. En vandskål lavet af cortenstål Mange typer vandskåle kan findes på internettet, såsom lavet af sten, metal, jern eller, som hos os, lavet af […]

Read More